Festiwal Czekolady
| Kategorie: wydarzenia
14 grudnia 2019, 22:12
Festiwal Czekolady - Pałac Kultury i Nauki
W dniach 7-8 grudnia w Pałacu Kultury i Nauki odbył się Festiwal Czekolady.
Było to wydarzenie na którym miłościwy czekolady czuli się jak w raju.
W tym wydarzeniu uczestniczyło wielu wystawców, producentów słodyczy, czekolad, herbat i kaw.
Wystawcy byli to:
A.Blikle
Adikam
Am Coffee
Bewit
Bio-Vika
Browar Koreb
Browar Last Bell
Cake Today
Chalvyte.Lt
Chłodnia Łuków
Chocoevents
Czekolandia
Chocomoco - fabryka czekolady
Cukier Lukier
Cukieteria
Danuta Kosarz
Domkove
Figle Migle Candy Bar
Firasek Sweets
Gang Czekoladożerców
Gastro Magic
Kafejeto
Karmelkowo
Kokino,Kocham Lukier
Kolory Słodyczy
Kosmetyki Z Doliny Róż
Kuncer - lody autorskie
Kuro Neko Brownie
Ładne Bo Moje
Manufaktura Cukierków
Masitta Korean Food
Melody
Miasto Ciasto
Naturalna Chałwa
Naturalneherbaty.Pl
Nczekolada
Ottomańska Pokusa
PAKO Coffee
P.P.H. Tomasz Manowski
Pizza Lunga
Purple Valley
Sempre
Sklep U Dziwisza
Sklepczekolada.pl
Słodki Przystanek
Szwajcarskie Składy Czekolady
Terravita
Warsaw Academy of Pastry Art
Yes Ser
Zakład Cukierniczy Robert Dybalski
Zielony Talerz
Dodatkowo płatne były warsztaty dla dzieci i wykłady na temat czekolady.
Cały dochód z tego był przeznaczony dla podopiecznych Domu Dziecka nr 1 w Warszawie.
Program warsztatów i wykładów był następujący:
-> Sobota:
11:30 - Wykład "O fenomenie szwajcarskiej czekolady" (prowadzący Szwajcarskie Składy Czekolady)
12:00 - Warsztaty dla dzieci "Czekoladowe śnieżynki na waflach" (prowadzący: Czekolandia)
13:00 - Warsztaty dla dzieci "Czekoladowe śnieżynki na waflach" (prowadzący: Czekolandia)
14:00 - Warsztaty dla dzieci "Figurka Mikołaja" (prowadzący: Candy Cakes) - Dzieci wykonają figurki
15:00 - Warsztaty dla dzieci "Figurka Mikołaja" (prowadzący: Candy Cakes) - Dzieci wykonają figurki
16:00 - Pokaz "Temperowanie czekolady i przygotowanie pralin formowanych" (prowadzący: Chef Warsaw Academy of Pastry Arts)
17:00 - Warsztaty dla dzieci "Czekoladowe śnieżynki na waflach"
-> Niedziela:
11:00 - Warsztaty dla dzieci "Marcepanowe bałwanki" (prowadzący: Czekolandia)
11:30 - Wykład "Kultura szwajcarskiej czekolady" (prowadzący Szwajcarskie Składy Czekolady)
12:00 - Warsztaty dla dzieci "Figurka Mikołaja" (prowadzący: Candy Cakes) - Dzieci wykonają figurki
13:00 - Warsztaty dla dzieci "Figurka Mikołaja" (prowadzący: Candy Cakes) - Dzieci wykonają figurki
14:00 - Warsztaty dla dzieci "Figurka Mikołaja" (prowadzący: Candy Cakes) - Dzieci wykonają figurki
15:00 - Pokaz "Tworzenie dekoracji czekoladowych do dekoracji ciast i tortów " (prowadzący: Chef Warsaw Academy of Pastry Arts)
16:00 - Warsztaty dla dzieci "Marcepanowe bałwanki" (prowadzący: Czekolandia)
Na festiwalu oprócz producentów słodkości były również inne stanowiska niezwiązane z branżą spożywczą: kosmetyki różane, ręcznie robione rzeczy z drewna, pamiątki.
Dla głodomorów były również stosika z różnymi kuchniami świata.
Na festiwalu można było spróbować nietypowych połączeń czekolady z innymi składniami np. z prażoną kukurydzą, CBD.
Uważam że takie wydarzenia są potrzebne, ciekawe.
Możemy na takim festiwalu spróbować czegoś innego, czego na co dzień nie jemy.
Jest również możliwość zakupu różnych czekolad, kaw, herbat czy prezentów na różne okazje.
Dodaj komentarz